Home

Info/Contact \ Events

Een blik naar binnen (afgelopen) 

Een blik naar binnen (afgelopen) Expositie  

Een blik naar binnen 


Van 8 tot en met 18 september is bij Bank15 een bijzondere duo-expositie te zien: twee fotoseries samen met geschilderde portretten van Yolande Rommers. 

In mijn serie 'Omarm Stilte' toon ik een naar binnen gerichte blik met analoge zwart/wit fotografie. Met een oude analoge Lubitel camera, zocht ik naar momenten waarop het geluid ontbreekt. De korreligheid van de beelden, uitgewerkt in enkel- of dubbelopnames, draagt bij aan het voelen van de verstilling. Tinka van Holthe maakte er gedichten bij.‘Stilte dwarrelt om mij heen, zacht en overvloedig, zij brengt mij een wonderlijk beleven van onbekommerd vrij zijn’.

Mijn tweede serie, ‘Maskers’, brengt in beeld hoe de mens vaak achter een masker zit. Een masker gevormd door een peergroep, beroepsgroep of een letterlijke bedekking van het gezicht. Ook deze beelden roepen op tot een blik naar binnen; drijven we anders niet steeds verder af van wie we werkelijk zijn?


Yolande Rommers

Door haar achtergrond en interesse in psychologie was voor Yolande de keuze voor portretschilderen heel vanzelfsprekend. Niet de persoonlijkheid van de geportretteerde, maar de uitdrukking van gevoelens en emoties is het uitgangspunt van haar werk. Yolande wil met haar portretten iets zeggen over de complexiteit van gemoedstoestanden en de vaak tegenstrijdige emoties van de mens in het algemeen. Haar portretten overstijgen dan ook het persoonlijke, waardoor de toeschouwer wordt geraakt en uitgenodigd de blik naar binnen te richten.Naast het schilderen van vrij werk en portretten in opdracht, geeft Yolande workshops en trainingen voor persoonlijke groei.

De expositie wordt geopend op 8 september om 19:30 u en is te zien t/m 18 september. Je bent van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn.Lokatie Bank15, St Janstraat 11, 4711 ZK Breda. Ingrid en Yolande zijn, naast de opening, ook aanwezig op zaterdag 10 en zondag 11 september van 14.00 tot 17.00 uur. En op afspraak.TWEE EEUWEN VALKERIJ (afgelopen) 

TWEE EEUWEN VALKERIJ (afgelopen)

Fototentoonstelling in het Taxandriamuseum Museum in Turnhout, Belgie van 21 mei tot 29 augustus 2021.

Een tentoonstelling met oude en hedendaagse foto's over de valkerij en toebehoren. Het is een visuele story over Adriaan en Karel Mollen, de laatste beroepsvalkeniers in Nederland. Ingrid Peels is achterkleindochter van Karel Mollen en heeft daarom een persoonlijke band met dit onderwerp.

Collectief #BARVP presenteert PUNT. (afgelopen) 

Collectief #BARVP presenteert PUNT. (afgelopen) Van 8 t/m 26 juli 2020

Galerie de Ruimte, Molenstraat 2, 5664 HV Geldrop.  Open woe-vr-za-zon.

Je kunt daar genieten van het werk van vijf eigenzinnige vrouwen die enkele jaren geleden elkaars pad kruisten. Zij besloten hun creatieve krachten te bundelen en hun werk samen te brengen voor deze bijzondere expositie.

De expositie Punt. laat prachtig en zeer divers werk zien.

Van verstilde analoge fotografie, subtiele portretten in olie en acrylverf, keramische vormen die je meenemen onder de zeespiegel en magisch gelaagde abstracte schilderkunst.

 #BARVP. Vijf vrouwen. Die hun punt. maken. Professioneel, origineel en gedreven.

Esther van den Borne, Astrid Abels, Yolande Rommers, Ellen Valk, Ingrid PeelsOPUS ONE (afgelopen) 

OPUS ONE (afgelopen) 6 december 2019 tot 21 december 2019

Romaanse Poort, Brusselsestraat 63, 3000 Leuven

Met Opus One '19 selecteerde BREEDBEELD vijftien eindwerken van fotografen die in 2019 afstudeerden. Met de tentoonstelling en het fotoboek Opus One plaatsen we deze eindwerken en de fotografen vol in de kijker. De expo opent op 5 december in de Romaanse Poort in Leuven. Het fotoboek is vanaf 4 december te koop in alle Confituur-boekhandels.

Elk jaar studeren er in Vlaanderen en Brussel enkele honderden fotografen af aan kunsthogescholen, deeltijds kunstonderwijs of volwassenenonderwijs. Allemaal fotografen die tijdens hun opleiding vol ambitie hebben toegewerkt naar hun eindwerk, een eerste ijkpunt in hun carrière als fotograaf. Als steunpunt voor iedereen die in Vlaanderen en Brussel met fotografie, film of mediakunst bezig is, wil BREEDBEELD deze mensen met Opus One een platform geven. Opus One werpt een blik op de verhalen die deze fotografen met hun eindwerk willen vertellen. Uit de meer dan 130 inzendingen op een open call selecteerde BREEDBEELD de eindwerken van vijftien fotografen die in 2019 afstudeerden. Naast een reeks fotografen om in de gaten te houden, vormt Opus One op die manier ook een staalkaart van wat er leeft, beeft en beweegt binnen de fotografie, elk jaar opnieuw. Deze eerste editie vormt namelijk het vertrekpunt van Opus One als een jaarlijks terugkerend project dat telkens nieuw talent in the picture zet en de veelheid aan fotografie-opleidingen in de verf zet. 


De vijftien fotografen op een rijtje: Annick Timmermans, Eva Faché, Louis Kerckhof, Fons Van der Vorst, Neoza Goffin, Ingrid Peels, Hanne Bracaval, Kathy De Coppel, Niene Vandromme, Dirk Lodewyckx, Jules Emile Devoldere, Judith Desmyttere, Diane Vingeroets, Thérèse Leijten, Boris Vermeersch. 

 


out of office expo (afgelopen) 

out of office expo (afgelopen) 17 augustus tot 29 september 2019

Een van de foto's uit de serie OMARM STILTE geëxposeerd in Sterckshof Antwerpen

Brabant in Beeld (afgelopen) 

Brabant in Beeld (afgelopen) 18 november 2017 tot 8 december 2017

Expositie gelijktijdig met World Press Photo in Willem Twee, Den Bosch.

Geselecteerd in de categorie Algemeen Nieuws van de fotowedstrijd Brabant in Beeld. Een idee van Stichting Wereldbeelden en een samenwerking tussen Brabants Dagblad, BN DeStem, Eindhovens Dagblad, Stichting Wereldbeelden, Willem Twee en Canon Nederland.

Brabant in Beeld telt zes categorieën:

Dagelijks leven: foto’s die het gewone of buitengewone in beeld brengen en niet binnen de categorie ‘algemeen nieuws’ vallen.

Natuur: foto’s van flora, fauna of (Brabantse) landschappen.

Mensen: foto’s die individuen of groepen mensen portretteren.

Sport: foto’s die individuele of teamsporten vangen.

Algemeen nieuws: foto’s van nieuwsmomenten of onmiddellijke gebeurtenissen.

Milieu: foto’s die de menselijke impact – positief of negatief – op het milieu laten zien.

 

Ingrid Peels | visual storytelling